Hivos - People Unlimited website

Header image
Header image

Doe mee!

Steun ons werk met een donatie.

Doneer nu

Kom in actie met Pride

Tussen 22 juli en 6 augustus kleurt onze hoofdstad weer alle tinten van de regenboog. Maar alleen de vlag uithangen met Queer & Pride Amsterdam is niet genoeg. Wij roepen bezoekers, ondernemers, stadsbewoners en iedereen die Pride viert op om in actie te komen voor de wereldwijde regenbooggemeenschap.

Steeds meer mensen, bedrijven en horeca willen met Pride iets doen om de LHBTIQ+ gemeenschap te ondersteunen, maar weten niet wat. Door te doneren en de strijd voor gelijke rechten te steunen, kun je een belangrijke bijdrage leveren.

Steun de strijd voor LHBTIQ+ rechten

De afgelopen jaren hebben verschillende ondernemers tijdens Pride een deel van hun winst gedoneerd aan het werk van Hivos voor LHBTIQ+ rechten wereldwijd. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Met steun van donateurs hebben we al:

→ honderden activisten en organisaties geholpen sterke bewegingen op te bouwen
→ bijgedragen aan gelijke wetgeving, zoals de invoering van het huwelijk voor iedereen in Ecuador
→ een noodfonds opgezet waarmee we al meer dan 50 LHBTIQ+ activisten hebben geholpen met bijvoorbeeld een veilig onderkomen.

Ben of ken jij een ondernemer die ook wil bijdragen tijdens Pride? Laat het ons weten via donateurs@hivos.nl!

Pride Walk

Tijdens de Pride Walk op 22 juli vragen we aandacht voor discriminatie van LHBTIQ+ personen wereldwijd. Dit jaar start de kleurrijke protestmars om 12.00 uur op De Dam en eindigt die op het Museumplein, waar aansluitend het Queer Fest plaatsvindt. Loop jij met ons mee? Hoe meer mensen aansluiten, hoe sterker onze boodschap wordt.