Hivos - People Unlimited website

Header image
FLAG TYPE 

Samenwerking Nationale Postcode Loterij met Hivos verlengd

De Nationale Postcode Loterij verlengt de samenwerking met Hivos met vijf jaar. Sinds 2007 heeft Hivos ruim dertien miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. In 2016, het laatste jaar van de overeenkomst, is de samenwerking geëvalueerd, waarna de Raad van Commissarissen van de NPL heeft besloten de samenwerking voort te zetten. Ook in de periode 2017 tot en met 2021 ontvangt Hivos steun voor haar werkzaamheden.

 Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij: “Hivos zoekt naar nieuwe oplossingen voor mondiale problemen zoals discriminatie, ongelijkheid en de overbelasting van de leefomgeving. Een mooi voorbeeld hiervan is het project ‘Het begin van het einde van kinderarbeid’. Daardoor werden bijna 45.000 kinderen in Afrika uit het werk gehaald, naar school gebracht en tegen schooluitval beschermd. Wij zijn trots dat wij het werk van Hivos kunnen blijven steunen.”

Hivos heeft in de afgelopen tijd niet alleen mogen rekenen op een vaste jaarlijkse bijdrage, maar zag ook afzonderlijke projecten met een extra bijdrage beloond. “Door de steun van de NPL kunnen we meer doen en dus meer bereiken. We kunnen het belang daarvan niet onderschatten. Of het nu gaat om de naleving van homorechten in Afrika of het simpelweg het vergroten van de zichtbaarheid van ons werk. We zijn daarom ontzettend blij dat we met de Postcode Loterij op deze weg verder gaan”, aldus Mirna Hovius, Hoofd Strategie innovatie en Communicatie bij Hivos.