Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer nu
Edwin Huizing, directeur van Hivos, op een politiek forum van de VN. Foto: Natalia Mroz / IISD

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

DONEER
Sluiten
 • Ik doneer
 • Mijn gegevens

Draag bij aan een eerlijke, gelijkwaardige en inclusieve wereld.

Step 1

IK DONEER

 • Eenmalig
 • Maandelijks
 • 20,-
 • 50,-
 • 100,-
 • 6,-
 • 10,-
 • 15,-
 • IDEAL
 • Machtiging
 • Ik machtig Hivos om maandelijks het bovenstaande bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Step 2

Mijn gegevens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Algemeen Directeur Edwin Huizing neemt afscheid van Hivos

Beste supporters van Hivos,

Na acht jaar komt er een einde aan mijn tijd als directeur van Hivos. Enkele weken geleden heb ik bekend gemaakt dat ik per 1 februari 2022 deze mooie organisatie ga verlaten. Via deze weg wil ik afscheid nemen en jullie – onze donateurs, partners en vrienden – bedanken.

Voor mij is dit het beste moment om te vertrekken. Hivos staat aan het begin van een veelbelovende periode. We zijn een nieuwe strategische koers ingeslagen waarmee wij ons de komende jaren richten op drie belangrijke maatschappelijke thema’s: Gendergelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie; Klimaatrechtvaardigheid; en Burgerrechten en vrijheid van meningsuiting. Ook zijn we met een aantal grote en inspirerende nieuwe programma’s gestart.

Deze koers is volgens mij de juiste, en ik geloof dat Hivos de potentie heeft om pionier te zijn in het bewegen van de publieke opinie en het op de kaart zetten van local ownership – het geloof in de kracht van mensen en in hun eigenaarschap in het vormgeven van hun eigen toekomst – in ontwikkelingssamenwerking. Dat vraagt ​​ook om een ​​nieuwe samenstelling van de directie.

Ik ben er trots op mijn bijdrage te hebben geleverd aan het verbinden van mensen en organisaties die strijden voor sociale en klimaatrechtvaardigheid. En ik ben ervan overtuigd dat de lessen die ik bij Hivos geleerd heb mij ook in de toekomst in staat stellen dat te blijven doen.

Naast de toegewijde en creatieve collega’s op Hivos-kantoren over de hele wereld, zullen onze partners en de moedige activisten waarmee wij het voorrecht hebben samen te werken mij de komende jaren blijven inspireren. We delen allemaal de overtuiging dat samenlevingen eerlijk, rechtvaardig en inclusief moeten zijn, en dat de vindingrijkheid van mensen daarin een doorslaggevende rol speelt.

De Raad van Toezicht van Hivos, onder leiding van onze voorzitter Diana Monissen, is begonnen met de zoektocht naar mijn opvolger. In de tussentijd zal Operationeel Directeur Michel Farkas de rol van waarnemend Algemeen Directeur op zich nemen. Samen met het Management Team zal hij zorgdragen voor de continuïteit van de organisatie en een soepele overgang naar een nieuwe directie.

Ik ben onze donateurs zeer dankbaar voor hun steun aan Hivos en vertrouwen in ons werk. Dankzij jullie bijdragen kan Hivos deze belangrijke missie voortzetten.

Hartelijke groet,

Edwin Huizing