Hivos - People Unlimited website

Header image

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Jaarlijkse bijdrage

Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

Sinds 2007 steunt de Postcode Loterij het werk van Hivos. In 2012 verhoogde de Postcode Loterij haar structurele bijdrage tot een jaarlijks bedrag van 1,35 miljoen euro. Naast deze vaste bijdrage maakt de loterij ook bijzondere extra projecten van Hivos mogelijk.

‘Alle ogen op de Amazone’

Hivos en Greenpeace strijden samen tegen de vernietiging van het Amazone regenwoud, zij aan zij met de inheemse bewoners. In Ecuador, Brazilië en Peru wordt met een combinatie van moderne technologie én inheemse kennis bewijs verzameld waarmee juridische stappen kunnen worden gezet of campagne kan worden gevoerd. Het programma Alle ogen op de Amazone is in 2017 mogelijk gemaakt door een geldbedrag van ruim 14,8 miljoen euro uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij. Dat werd in 2020 aangevuld met nog eens 4 miljoen euro.

Uitreiking Droomfonds Alle ogen op de Amazone.

Dank aan alle deelnemers

Wij zijn erg blij met deze steun en blijk van waardering en bedanken alle deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij die dit mogelijk hebben gemaakt. Met jullie steun realiseert Hivos belangrijke projecten die bijdragen aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld.

Samen maken we het verschil

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Volg de Postcode Loterij ook op Facebook en Twitter.