Hivos - People Unlimited website

Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Festival voor omdenkers

Mag Het Licht Aan festival is weer terug in 2021! Hét tweejaarlijkse zomerevenement voor omdenkers en levenskunstenaars. Op 19 september kun je in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam terecht voor een inspirerende dag vol kunst, politiek, filosofie, muziek en humanisme.

Hoe werken we samen aan een humanere wereld? Elke editie van het festival wordt de Van Praagprijs uitgereikt aan iemand die zich op geheel eigen wijze inzet voor een menswaardigere samenleving. Een voorbeeldfiguur die aanzet tot kritisch denken, bewust handelen en een inspiratie is voor het humanisme.

Dit jaar neemt activist en feminist Hedy d’Ancona de prijs in ontvangst. Ze wordt door de onafhankelijke jury onder leiding van Andrée van Es geroemd voor haar compromisloze hang naar menselijke waardigheid en tomeloze nieuwsgierigheid.

Verbeelding aan de macht

Tijdens het festival neemt ze bezoekers mee op reis naar ‘het land waarin we willen wonen’ met een door haar samengesteld programma. Hiervoor heeft ze een heel scala aan artiesten en sprekers uitgenodigd, zoals Maxim Februari, Ramsey Nasr, theatergezelschap Mugmetdegoudentand en ISH Dance Collective. Ervaar zelf wat er allemaal kan als we de verbeelding de macht geven.

Houd je agenda vrij op 19 september van 15.00 tot 16.30 uur! Op de website van Mag Het Licht Aan koop je een ticket voor het fysieke festival (25 euro) óf voor de livestream (10 euro).

Mag Het Licht Aan festival 2021