Hivos - People Unlimited website

Header image

Persoonlijk verschil maken

Je kunt het werk van Hivos structureel steunen op een heel persoonlijke manier. Door je naam, die van een dierbare of van je bedrijf te verbinden aan een eigen fonds binnen Hivos. Zo kun je met een groot geldbedrag een doel steunen dat bij je past.

Je keuze kan voortkomen uit solidariteit met vrouwen in het Midden-Oosten, gericht zijn op een versnelde transitie naar hernieuwbare energie of op het verdedigen van de rechten van homo’s. Of misschien gaat je hart uit naar een bepaalde regio. Het fonds op naam geeft een toekomst aan moedige mensen waarmee jij je verbonden voelt.

Fiscaal voordelig

Dat is nog fiscaal voordelig ook. Je schenkt aan jouw fonds binnen Hivos. Dat kan via een schenkingsovereenkomst of via je testament. Omdat het fonds binnen Hivos valt, en Hivos erkend is als ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI), betaalt het fonds geen schenk- of erfbelasting. De schenking bij leven is bovendien aftrekbaar van je belastbaar inkomen.

Werk uit handen

Jij bepaalt de naam en het doel. Wij nemen het werk uit handen en zorgen ervoor dat het fonds de projecten en mensen steunt die jij voor ogen hebt. Hivos neemt alle administratieve en organisatorische taken voor haar rekening.

Uw eigen goede doel

Met een inleg vanaf € 50.000 (eventueel verspreid over vijf jaar) richt je je eigen fonds op. Je eigen goede doel binnen Hivos. Hiermee geef je vernieuwende initiatieven structureel een kans.

Meer weten over een fonds op naam binnen Hivos?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden van een fonds op naam bij Hivos? Neem dan contact op met onze donateursafdeling voor het maken van een afspraak.

De donateursafdeling is van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar op 070 376 55 00 of per e-mail via donateurs@hivos.nl.

Brochure fonds op naam aanvragen

Via onderstaand formulier kun je vrijblijvend de brochure over een fonds op naam bij Hivos aanvragen.

Brochure Fonds op Naam