Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor rechtvaardigheid en gelijke rechten.

Doneer nu
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Free to be me winnaar te zien tijdens Queer Film Festival Utrecht

Tijdens de tweede editie van het Queer Film Festival Utrecht worden deze zomer meer dan tien bijzondere en belangrijke LHBTI-films vertoond. Waaronder Todos Cambiamos, de winnaar van de Hivos Free to be me award van dit jaar.

Todos Cambiamos (‘iedereen verandert’) is een gedurfde en taboedoorbrekende film over genderidentiteit en acceptatie in de machocultuur van Panama. In de film komt vader Federico uit de kast als Lizzie en volg je de uitdagingen waar het gezin voor komt te staan. Het is een positief verhaal over de weg naar acceptatie en jezelf kunnen zijn.

Filmmaker Arturo Montenegro won hiermee de Hivos Free to be me award, die hij afgelopen maart tijdens de Roze Filmdagen in ontvangst zou nemen. Vanwege de coronamaatregelen kon dat helaas niet doorgaan, en werd de filmvertoning uitgesteld naar afgelopen juli. Speciaal voor deze gelegenheid stuurde Montenegro onderstaande videoboodschap in.

Te zien tijdens het Queer Film Festival Utrecht

We zijn dan ook blij dat de prijswinnende film nu gedraaid gaat worden tijdens een aangepaste editie van het Queer Film Festival Utrecht. Dat vindt plaats van 23 tot en met 30 augustus. Jonnie Paling van het festival: ‘De tweede editie van ons festival zou in juni tijdens het Midzomergracht festival hebben plaatsgevonden, maar door COVID-19 hebben we het moeten verzetten. We zijn enorm verheugd dat we in een kort tijdsbestek een alternatief filmprogramma hebben kunnen samenstellen in nauwe samenwerking met onze partners. Alles in lijn met de RIVM regels, uiteraard.’

Todos Cambiamos is vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en zaterdagmiddag 29 augustus om 16.00 uur te zien in het Hoogt in Utrecht.

Toegankelijkheid

Om de toegankelijkheid van het programma te verhogen is een deel van de films gratis te bezoeken. Gezien de RIVM regels is online een ticket reserveren verplicht. Binnenkort start de verkoop via de sites van de betreffende locaties van het Queer Film Festival Utrecht en via www.qffu.nl.

Lees hier het interview van Human met filmmaker Arturo Montenegro.