Hivos - People Unlimited website

Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het licht gaat weer aan!

Op zondag 24 september is het zover: de nieuwste editie van Mag Het Licht Aan, het festival voor wereldverbeteraars. Hoofdgast is het Nederlandse rap- en hiphopfenomeen Typhoon. Van 12.00 tot 16.15 uur vult hij het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ met zijn belangrijkste inspiratiebronnen.

Het wordt een wervelende zoektocht naar wat menselijkheid nu eigenlijk betekent. Een spannende mix van filosofie, theater, wetenschap, literatuur en muziek. Met onder anderen Wende, Nasrdin Dchar, Adriaan van Dis, Jitske Kramer, Boris van der Ham en woordkunstenaar Manu van Kersbergen als dagvoorzitter. Mag Het Licht Aan is een initiatief van omroep Human, Humanitas, Hivos, Humanistisch Verbond, Universiteit voor Humanistiek en de Humanistische Alliantie.

Typhoon

Hoofdgast Typhoon bracht in 2007 zijn eerste eigen album uit, waarmee hij meteen een aantal prestigieuze prijzen in de wacht sleepte. Na een periode van bezinning en radiostilte kwam in 2014 zijn tweede plaat uit, Lobi da Basi. Opnieuw prijswinnend, en ook buiten de hiphopscene met enthousiasme ontvangen. Tijdens het festival krijgt Typhoon de Van Praagprijs van het Humanistisch Verbond uitgereikt. “Hij stelt kritische vragen zonder in negativiteit of cynisme te vervallen. Typhoon lééft de menselijke waardigheid”, aldus het juryrapport.

Kijk voor meer informatie op de site van het festival.