Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer nu
Jolene Adelaar
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hivos en QFFU presenteren: Queer Movie Night

Het Queer Film Festival Utrecht is sinds 2019 hét LHBTQI+ filmfestival van Utrecht. De stad wordt in augustus tien dagen lang omgetoverd tot een grote bioscoop. Met als doel: verhalen delen vanuit verschillende hoeken van de queer community. Ook Hivos doet mee.

Op maandag 23 augustus vertonen we samen met het festival maar liefst vier bijzondere films uit verschillende landen. Een daarvan is Valentina, de film uit Brazilië die dit jaar de Free to be me Award won. In aanloop naar het festival sprak het QFFU met Justus Eisfeld, specialist Seksuele Rechten en Diversiteit bij Hivos, over waarom wij jaarlijks deze prijs uitreiken.

“De prijs is voor een film die staat waar wij ook voor staan en die iets losmaakt bij de kijker. Een film die gebaseerd is op echte verhalen van mensen en een mooi portret schetst. We willen laten zien dat LHBTIQ+ mensen overal zijn. Ze kunnen het wel zwaar hebben, maar ze zijn niet zielig. We willen deze kracht over de hele wereld laten zien.”

Programma

De Queer Movie Night vindt plaats in het Louis Hartlooper Complex. Voorafgaand aan de film Valentina vertelt Michiel Andeweg hoe Hivos werkt aan LHBTQI+ rechten wereldwijd. Koop nu je kaartje voor een van de voorstellingen.

18.00 uur: Forgotten Roads (Chili)

19.00 uur: Een tragikomische film uit Zwitserland over veranderingen en overgangen naar aanleiding van een verhuizing.

20.00 uur: Valentina (Brazilië) – winnaar Free to be me Award

21.00 uur: Minyan (VS)

Diversiteit en inclusiviteit in film

Tijdens QFFU staan diversiteit, inclusiviteit en toegankelijkheid centraal. Wil je er ook bij zijn? Tussen 20 en 29 augustus kun je in Utrecht terecht voor de beste queer films uit binnen- en buitenland, van de nieuwste premières tot klassiekers en van documentaires tot shorts. Meer informatie vind je op de website van het festival.

Hivos werkt samen met filmfestivals als Queer Film Festival Utrecht, Roze Filmdagen en Internationaal Filmfestival Assen om diversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken. Wij geloven in de kracht van film om mensen te raken en taboes te doorbreken.