Hivos - People Unlimited website

Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hivos op grootste aidsconferentie ter wereld

Hiv is nog steeds een wereldwijd probleem. Vanaf maandag gaat de 22ste Internationale AIDS2018 Conferentie van start in Amsterdam. Tijdens deze week worden ongeveer 18.000 wetenschappers, medici, politici, ervaringsdeskundigen en andere deelnemers verwacht uit meer dan 180 landen. Ook Hivos is aanwezig om te laten zien hoe we hiv en aids bestrijden.

Daarbij staan mensenrechten centraal: wij vinden dat iedereen recht heeft op medicatie en verzorging, ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt en wat je seksuele voorkeur is. In veel landen zien we dat grote groepen mensen worden uitgesloten van medische zorg en daardoor niet de medicijnen krijgen die zij nodig hebben. Samen met lokale partnerorganisaties werkt Hivos aan verandering door discriminatie en stigmatisering tegen te gaan, zodat ook deze mensen toegang hebben tot medische zorg.

The Impact of Inclusion

Tijdens de conferentie laten we aan de hand van drie persoonlijke verhalen zien hoe inclusie het leven van deze mensen in positieve zin heeft veranderd. Want wanneer mensen medische zorg en respect krijgen verbetert dit niet alleen hun gezondheid, maar ook hun totale welbevinden én sociaaleconomische positie.

“The Impact of Inclusion” is dan ook de rode lijn in de verschillende workshops en presentaties van Hivos tijdens de conferentie. Daarnaast zijn we te vinden in de ‘Global Village’ – het gedeelte van de conferentie dat gratis toegankelijk is voor publiek – waar we onze aanpak zichtbaar maken aan de hand van onder andere video’s, brochures en ansichtkaarten.

Hier vind je meer informatie over de internationale conferentie AIDS2018 in de RAI.