Hivos - People Unlimited website

Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hivos partner van de Roze Filmdagen 2017

Van 9 tot en met 19 maart 2017 kun je in het Ketelhuis in Amsterdam weer genieten van de Roze Filmdagen. Hivos is opnieuw partner van dit festival voor films met een LHBTIQ+ context. Elf dagen lang zijn er meer dan 120 korte films, documentaires en speelfilms te zien van over de hele wereld.

Voorzitter van de Roze Filmdagen Huib Koeleman: “Dat we in Nederland een LHBTIQ+ filmfestival organiseren, daar kijkt niemand van op. Maar in veel andere landen, onder meer in Afrika, is dat ondenkbaar. Hivos is als mensenrechtenorganisatie actief in die landen en daar heb ik veel bewondering voor. Ik ben dan ook trots dat we dit jaar weer gaan samenwerken.” Als partner van de Roze Filmdagen draagt Hivos bij aan de programmering. Ook is er een Hivos-route met films die passen bij onze projecten en een exclusieve voorstelling voor donateurs. Vanaf februari kun je kaarten bestellen via rozefilmdagen.nl.

Waarom is Hivos partner van de Roze film Dagen? In 73 landen is homoseksualiteit bij wet nog steeds verboden, in 13 staten staat er zelfs de doodstraf op. Hivos strijdt tegen discriminatie en onderdrukking en werkt aan een wereld waarin vrouwen en mannen kunnen leven zoals zij dat het liefst willen. Daarom steunen we moedige lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders die zich, vaak met gevaar voor eigen leven, inzetten voor gelijke rechten en eerlijke kansen. Wil je ook bijdragen aan de wereldwijde strijd van Hivos voor rechten van LHBT’s? Klik dan hier.