Hivos - People Unlimited website

Header image

Hivos werkt samen met twee filmfestivals

In maart is Hivos partner van maar liefst twee filmfestivals: de Roze Filmdagen vertoont de mooiste en meest bijzondere LHBTIQ+ films van over de hele wereld, en Internationaal Filmfestival Assen biedt een indrukwekkend programma waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan.

Op beide festivals, die dit jaar online plaatsvinden, maken we een film mogelijk waarin moedige mensen het voortouw nemen op weg naar verandering. Hivos gelooft in de kracht van film om taboes te doorbreken en diversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken. De films die wij hebben geselecteerd laten zien hoe belangrijk gelijkwaardigheid en inclusie zijn.

Vrouwelijke loodgieters in Jordanië

Samen met het Internationaal Filmfestival Assen vertonen we de documentaire Waterproof. Een bijzondere film over vrouwelijke loodgieters in Jordanië, hun vriendschappen en hun dromen over onafhankelijkheid. In Jordanië hoort een man niet bij een vrouw over de drempel te stappen als haar echtgenoot niet thuis is; een vrouwelijke loodgieter vormt geen bedreiging. De film is tijdens het hele festivalweekend van 5 tot en met 7 maart te zien. De kaartverkoop loopt via de website van het filmfestival.

Free to be me Award: Valentina

Op vrijdag 19 maart kun je Valentina bekijken, een indrukwekkende speelfilm over een jonge transgender vrouw in Brazilië die niets liever wil dan zichzelf kunnen zijn. Maar bureaucratische en maatschappelijke barrières staan haar in de weg. De hoofdrol wordt vertolkt door Thiessa Woinbackk, een in Brazilië populaire influencer met een succesvol Youtube-kanaal.

Met deze film wint regisseur Cássio Pereira dos Santos dit jaar de Free to be me Award: een prijs die Hivos jaarlijks uitreikt aan een film die bijdraagt aan acceptatie en zichtbaarheid in een land waar weinig ruimte is voor diversiteit.

Naast de speciale awardvoorstelling op 19 maart om 19.00 uur wordt de film ook op zondag 21 maart om 19.00 uur vertoond. Een kaartje koop je via de website van het festival. Meer films zien? Het festival vindt plaats van 11 tot en met 21 maart.