Hivos - People Unlimited website

Header image

In aanloop naar IDAHOT op 17 mei, de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie, delen we verhalen uit de landen waar Hivos zich inzet voor de LHBT-gemeenschap. Hivos-specialist Sergio vertelt over de situatie in Latijns-Amerika.

Latijns-Amerika

Sergio werkt vanuit Costa Rica voor Hivos Latijns-Amerika en de Caraïben. “De coronacrisis maakt ongelijkheden, stigmatisering en discriminatie van de LHBTIQ-gemeenschap, vooral van transgender personen, alleen nog maar duidelijker. Zo zijn er bijvoorbeeld maatregelen die bepalen wanneer je thuis moet blijven en wanneer je naar buiten mag, gebaseerd op sekse. Dit heeft grote financiële gevolgen voor hen die sterk afhankelijk zijn van hun dagelijkse inkomsten om eten te kunnen kopen en de huur te betalen.”

In meer dan 25 landen werken we samen met LHBT-organisaties en activisten. Die samenwerking gaat vaak al tientallen jaren terug. Langzaam maar zeker werken we aan verandering. Nu, tijdens de coronacrisis, horen we verontrustende verhalen over toenemende discriminatie en uitsluiting. Groepen die vóór de uitbraak van coronavirus al aan de randen van de samenleving stonden, krijgen nu de grootste klappen te verduren.

Doorbreek de stilte tijdens IDAHOT

We roepen iedereen op om tijdens IDAHOT betrokkenheid te tonen aan LHBT’s over de hele wereld. Sergio vertelt waarom dat belangrijk is: “We hebben je steun nodig, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de LHBT-gemeenschap sterk blijft en niet opgeeft. Jouw support is essentieel om ons werk te kunnen doen. Nu meer dan ooit.”

Doe mee!

Toon je betrokkenheid en doe mee met IDAHOT. Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van onze speciale IDAHOT actie en hoe jij mee kunt doen. Schrijf je hier in.