Hivos - People Unlimited website

Header image
Carole Tuimur

In aanloop naar IDAHOT op 17 mei, de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie, delen we verhalen uit de regio’s waar Hivos zich inzet voor de LHBT-gemeenschap. Hivos-specialist Andrew vertelt over de situatie in Oost-Afrika.

Oost-Afrika

“In Oost-Afrika is de LHBT-gemeenschap zwaar getroffen door de coronacrisis”, vertelt Andrew vanuit Nairobi, Kenia. “Stigmatisering en discriminatie nemen toe. LHBT’s worden ervan beschuldigd de oorzaak te zijn van deze pandemie. Het resultaat is dat zij hun banen kwijtraken, moeite hebben om aan voedsel en onderdak te komen en beperkt toegang hebben tot gezondheidszorg. Met toenemende depressies en zelfmoordpogingen als gevolg.”

In meer dan 25 landen werkt Hivos samen met LHBT-organisaties en activisten. Die samenwerking gaat vaak al tientallen jaren terug. Langzaam maar zeker werken we aan verandering. Nu, tijdens de coronacrisis, horen we verontrustende verhalen over toenemende discriminatie en uitsluiting. Groepen die vóór de uitbraak van coronavirus al aan de randen van de samenleving stonden, krijgen nu de grootste klappen te verduren.

Doorbreek de stilte tijdens IDAHOT

We roepen iedereen op om tijdens IDAHOT betrokkenheid te tonen aan LHBT’s over de hele wereld. Andrew vertelt waarom dat belangrijk is: “We hebben je steun nodig, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de LHBT-gemeenschap sterk blijft en nu niet opgeeft. Samen kunnen we de stilte doorbreken en ons uitspreken tegen stigmatisering, discriminatie en vervolging van LHBT’s.”

Doe mee!

Toon je betrokkenheid en doe mee met IDAHOT. Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van onze speciale IDAHOT actie en hoe jij mee kunt doen. Schrijf je hier in.