Hivos - People Unlimited website

Header image

In aanloop naar IDAHOT op 17 mei, de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie, delen we verhalen uit de landen waar Hivos zich inzet voor de LHBT-gemeenschap. Hivos-specialist Kayla vertelt over de situatie in Zuidoost Azië.

De Filipijnen

“Net als andere delen van de wereld zijn we in de Filipijnen ook zwaar getroffen door de coronacrisis.” Aan het woord is Kayla, werkzaam voor Hivos in de Filipijnen. “We zien hoe kwetsbare groepen, zoals de LHBT-gemeenschap, nog meer worden uitgesloten. Veel van hen hebben hun baan verloren. Sommigen hebben het mentaal zwaar omdat ze er helemaal alleen voor staan. Anderen zijn het slachtoffer van huiselijk geweld en misbruik en leven nu noodgedwongen met hun geweldplegers samen.”

In meer dan 25 landen werkt Hivos samen met LHBT-organisaties en activisten. Die samenwerking gaat vaak al tientallen jaren terug. Langzaam maar zeker werken we aan verandering. Nu, tijdens de coronacrisis, horen we verontrustende verhalen over toenemende discriminatie en uitsluiting. Groepen die vóór de uitbraak van coronavirus al aan de randen van de samenleving stonden, krijgen nu de grootste klappen te verduren.

Doorbreek de stilte tijdens IDAHOT

We roepen iedereen op om tijdens IDAHOT betrokkenheid te tonen aan LHBT’s over de hele wereld. Kayla vertelt waarom dat belangrijk is: “Ondanks de vele moeilijkheden zien we gelukkig ook prachtige initiatieven ontstaan, vooral op het gebied van psychosociale steun. Maar er zijn nog zoveel uitdagingen waar we met elkaar voor staan. Daarom vragen we om je betrokkenheid en steun. Zodat we deze periode meer inclusief kunnen maken.”

Doe mee!

Toon je betrokkenheid en doe mee met IDAHOT. Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van onze speciale IDAHOT actie en hoe jij mee kunt doen. Schrijf je hier in.