Hivos - People Unlimited website

Header image

Onze organisatie

Hivos wordt bestuurd door de Executive Board, bestaande uit een Chief Executive Officer (CEO), Anne Jellema, en een Chief Operations Officer (COO), Michel Farkas. Het managementteam bestaat uit de hoofden van de afdelingen Strategie & Impact en Business Development, de vier directeuren van onze regionale hoofdkantoren en een aantal andere managementfuncties.

Dicht bij het vuur

Om onze strategie beter uit te kunnen voeren, nam Hivos in de jaren 80 als een van de eerste Nederlandse ngo’s een baanbrekend besluit. We openden regionale kantoren in bijvoorbeeld Zimbabwe (1988) en Costa Rica (1994). Die beslissing bleek cruciaal in de ontwikkeling van ons werk. Ook toen waren we namelijk op zoek naar innovatieve ideeën. We namen dan ook heel bewust het risico om samen te werken met nieuwe en onbekende organisaties. Om die te vinden, waren we afhankelijk van mensen ter plekke. Zij kenden hun regio het best, konden op zoek gaan naar de juiste partners en waren in staat onze projecten veel beter te begeleiden.

Het team van Hivos Costa Rica loopt mee met de Pride

Tot op de dag van vandaag worden onze meeste programma’s uitgevoerd door de regionale Hivos-hubs in Latijns-Amerika, Oost-Afrika, Zuidelijk Afrika en MENA (Midden-Oosten en Noord-Afrika). Daarnaast hebben we in acht landen kleinere kantoren en hebben we ons werk in Zuidoost-Azië over gedragen aan een lokale NGO, de Yayasan Hivos in Indonesia.

Op dit moment werkt een derde van de Hivos-medewerkers op het hoofdkantoor in Den Haag. Twee derde is dus werkzaam op de regionale en landelijke kantoren. Onze mensen daar zijn voornamelijk niet-Nederlands en bekleden ook managementposities, waaronder die van Regional Director.