Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige vrouwen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer nu

Ik steun Hivos

Steun moedige vrouwen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer nu
Sluiten
  • Ik doneer
  • Mijn gegevens
  • Overzicht

Doneer nu

Draag bij aan een eerlijke, gelijkwaardige en inclusieve wereld.

Step 1

IK DONEER

Step 2

Mijn gegevens

Step 3
  • Ik doneer eenmalig 15 euro aan Hivos.

MIJN GEGEVENS

  • Naam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Mijn bijdrage niet tonen aan bezoekers van de website
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Proefschrift Dunja

Geachte genodigde,

Op 3 februari 2023 zal ik mijn proefschrift verdedigen. Het was hard en vooral lang werken om dit proefschrift tot stand te brengen. Maar het allesoverheersende ingrediënt was simpelweg geluk. Geluk dat ik ben geboren op een plek waar ik alle mogelijkheden heb gehad om me te ontwikkelen.

Inmiddels gaan er wereldwijd meer meisjes naar school dan ooit, en in ieder deelnemend OECD land presteren zij daar beter dan jongens . Toch zijn er maar twee landen waar minimaal de helft van de lokale politici uit vrouwen bestaat en hadden slechts 28 landen in 2022 een vrouwelijk staatshoofd of minister-president . In dit tempo duurt het nog 155 jaar voordat gendergelijkheid wordt bereikt in de hoogste machtsposities . Tegelijkertijd staan vrouwenrechten onder druk: vrouwen hebben minder economische mogelijkheden, lopen grotere gezondheidsrisico’s en worden veel vaker geconfronteerd met geweld en misbruik dan mannen.

Ik gun iedere vrouw de kansen die ik heb gehad. De kans om levenslang onderwijs te volgen, om voldoende geld te verdienen en een gezin te onderhouden, om veilig te zijn, en ook om 12 jaar te doen over een proefschrift,. Een promotie gaat traditiegetrouw gepaard met een cadeau. In plaats van een gift aan mij, doet u mij een groter plezier door bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving. Pay it forward!

Dank u wel,

Dunja

Gender Equality

Wereldwijd is de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen enorm. In veel landen worden de rechten van vrouwen zelfs steeds verder ingeperkt. Conservatieve regeringen scherpen abortuswetgevingen aan en ontnemen vrouwen en meisjes zeggenschap over hun eigen lichaam. Daarom werkt Hivos met vrouwelijke leiders aan een sterke tegenbeweging. Samen zorgen we ervoor dat jonge vrouwen zelf aan het roer komen te staan om ongelijkheid aan te pakken. Wil je meer weten over het werk van Hivos, lees dan hier verder.