Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer
Sluiten
 • Ik doneer
 • Mijn gegevens

Doneer

Draag bij aan een eerlijke, gelijkwaardige en inclusieve wereld.

Step 1

IK DONEER

 • Eenmalig
 • Maandelijks
 • 20,-
 • 50,-
 • 100,-
 • 6,-
 • 10,-
 • 15,-
 • IDEAL
 • Machtiging
 • Ik machtig Hivos om maandelijks het bovenstaande bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Step 2

Mijn gegevens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Radio Dreams wint Hivos Tiger Award op IFFR

Babak Jalali wint met zijn film ‘Radio Dreams’ de Hivos Tiger Award 2016. Dat werd vrijdagavond 5 februari bekend tijdens de Award Ceremony van International Film Festival Rotterdam (IFFR). La última tierra van Pablo Lamar won binnen dezelfde competitie een speciale jury award voor een buitengewone artistieke prestatie – in dit geval het sound design. Lamar kreeg bij de ontwikkeling van zijn filmproject steun van het Hubert Bals Fonds, waar Hivos partner van is.

In ‘Radio Dreams’ runt de Iraanse Schrijver en balling Royani een Perzisch radiostation in San Francisco. Hij spreekt geen Engels of weigert het te spreken, heeft romans geschreven die alleen maar in Iran bekend zijn, op een verhalenbundel na die in Amerika is verschenen. Hij heeft een hekel aan zijn werk, hij vindt dat hij zijn talent verspilt.

‘Een subtiele en humoristische reflectie’

Op een dag, op uitnodiging van het radiostation, vliegt een rockband uit Afghanistan naar San Francisco om samen te spelen met de beroemde band Metallica. De film draait om het wachten op de komst van Metallica, de droom van de Afghanen, maar ook van Royani: de erkenning dat je ertoe doet, ondanks je afkomst, ondanks je kleine radiostation, ondanks je kleur of accent, ondanks alles, zo schreef Vamba Sherif in zijn recensie. “Radio Dreams is een subtiele en humoristische reflectie op de ontworteling en vervreemding van een groep buitenbeentjes in een andere cultuur,” aldus het juryrapport.

Internationaal filmtalent ontdekken

De Hivos Tiger Awards Competitie werd in 1995 opgericht met als doel opkomend internationaal filmtalent te ontdekken, bekendheid te geven en te onderscheiden.  Aan de award is een geldprijs van €40.000 verbonden, te verdelen tussen regisseur en producent. Daarnaast werd er dit jaar een speciale juryprijs ter waarde van €10.000 uitgereikt aan een buitengewoon artistieke prestatie.

Felicitaties van festivaldirecteur Bero Beyer

“IFFR 2016 was een editie met vele inspirerende, uitdagende filmprestaties van over de hele wereld, die verleiden en tot nadenken stemmen. De selectie waar wij erg enthousiast over zijn, werd gewaardeerd door zowel gasten uit de industrie als door het publiek. Namens IFFR wil ik een speciaal dankwoord uitspreken aan alle filmmakers voor het creëren van zulke prachtige films. IFFR vond het een eer ze te vertonen. Hartelijke felicitaties aan alle winnaars van vanavond.” aldus festivaldirecteur Bero Beyer.

Overige awards

Overige awards op IFFR waren voor Land of Mine van Martin Zandvliet (Warsteiner Publieksprijs en Moviezone Award), El abrazo de la serpiente van Ciro Guerra (Dioraphte Award), Les ogres van Léa Fehner (VPRO Big Screen Award), Bodkin Ras van Kaweh Modiri (FIPRESCI Award), The Plague at the Karatas Village van Adilkhan Yerzhanov (NETPAC Award), De waarneming van Frank Scheffer (KNF Award) en Las lindas van Melisa Liebenthal (Bright Future Award).

Hivos & film

Om wereldwijd bij te dragen aan een vrij en open filmklimaat, zijn we niet alleen hoofdsponsor van het IFFR en partner van het Hubert Bals Fonds, maar werken we ook samen met filmmakers in landen als Syrië, Cuba en Zimbabwe. Daar waar vrijheid zwaar bevochten moet worden, produceren zij films en documentaires die een wezenlijk verhaal vertellen en een podium nodig hebben. Hivos steunt deze filmmakers, want waar ruimte is voor nieuwe geluiden en afwijkende meningen, is ruimte voor mensen, in al hun verschillen.