Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer nu
Activisten krijgen training aan de EMPODERA-school

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

DONEER
Sluiten
 • Ik doneer
 • Mijn gegevens

Draag bij aan een eerlijke, gelijkwaardige en inclusieve wereld.

Step 1

IK DONEER

 • Eenmalig
 • Maandelijks
 • 20,-
 • 50,-
 • 100,-
 • 6,-
 • 10,-
 • 15,-
 • IDEAL
 • Machtiging
 • Ik machtig Hivos om maandelijks het bovenstaande bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Step 2

Mijn gegevens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Samen sterk voor diversiteit

In verschillende delen van de wereld is er een opmars van nationalistische en conservatieve politici en religieuze leiders die het gemunt hebben op de LHBTIQ+ gemeenschap. Zo ook in de Andesregio, het gebied in Zuid-Amerika dat onder andere bestaat uit Bolivia, Colombia, Ecuador en Peru. Met ons project Adelante con la Diversidad (Vooruit met Diversiteit) versterken we de politieke macht van de gemeenschap om LHBTIQ+ rechten te beschermen.

Een van de grootste successen uit het programma was een belangrijke uitspraak van het Andesparlement: Aanbeveling 493. Deze historische uitspraak roept de lidstaten van het parlement op om de mensenrechten van LHBTIQ+ mensen te beschermen.

Hoewel Adelante con la Diversidad eigenlijk zou aflopen als project, maken onze donateurs het mogelijk dat we ook dit jaar ons werk kunnen voortzetten. En dat is cruciaal. Want na de positieve uitspraak van het Andesparlement is het nu zaak ervoor te zorgen dat Bolivia, Colombia, Ecuador en Peru de aanbeveling ook daadwerkelijk in nationale wetten gaan vertalen.

School voor politieke training

Een van de pijlers van het programma is de Empodera, een school voor politieke training. We hebben meer dan 400 LHBTIQ+ activisten opgeleid. Ook deze zomer organiseerde de school sessies voor een nieuwe lichting leiders over politieke belangenbehartiging, woordvoering, leiderschap en veiligheid.

EMPODERA-sessie afgelopen juni in Lima, Perú
EMPODERA-sessie afgelopen juni in Lima, Perú

 

Constructieve gesprekken

Onderdeel van de Empodera-trainingen was een gespreksmethode om polarisatie en conflict tegen te gaan. In ‘Willing Oppossites’ (gewillige tegenpolen) leerden deelnemers hoe zij de dialoog aangaan met mensen die het niet met hen eens zijn. Door nieuwe manieren van in gesprek gaan en luisteren, worden wederzijds begrip en overtuigingskracht vergroot. Deze methode kan ingezet worden als er over LHBTIQ+ mensen wordt gesproken met medisch personeel, leraren, ouders, volwassen verzorgers, religieuze leiders, de politie en inheemse gemeenschappen.

Campagne voor gelijkheid

Met een campagne op social media blijven we LHBTIQ+ rechten in de regio onder de aandacht brengen. We riepen mensen uit de gemeenschap op om hun verhaal te delen. De campagne werd versterkt door petities waarin de verschillende landen worden opgeroepen om de aanbeveling van het Parlement te vertalen in nationale wetten.

Een groter bereik

In de komende maanden gaan we hiermee verder. Onder andere door de campagne op social media onder een breder publiek uit te rollen en de ‘Willing Opposites’ gesprekken in de praktijk te gaan toepassen. Alles om de bescherming van de rechten van de LHBTIQ+ gemeenschap in Bolivia, Colombia, Ecuador en Peru in de wet te verankeren.

Lees meer over de belangrijkste activiteiten en resultaten van Adelante.