Hivos - People Unlimited website

Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We blijven strijdbaar

In korte tijd is ons leven totaal veranderd en zijn we overrompeld door de gevolgen van Covid-19. Twee weken geleden stonden we nog voor een uitverkochte zaal in het Humanity House tijdens ons She’s got the power event, zaterdag moesten we de Hivos Roze Filmdag annuleren, en vandaag werken we grotendeels vanuit huis.

Ondanks de beperkingen, kunnen we ons gelukkig blijven inzetten voor kwetsbare groepen. Vanuit onze jarenlange ervaring weten we hoe groot de klappen zijn die zij te verduren krijgen. En hoe discriminatie juist in crisistijd ongelijkheid alleen nog maar vergroot. Denk aan de LHBT-gemeenschap die geen toegang krijgt tot goede gezondheidszorg, of aan vrouwen die structureel onderbetaald worden en het zich niet kunnen veroorloven om risico’s uit de weg te gaan.

Hoe onvoorspelbaar de omstandigheden ook zijn, juist dit moment vraagt om solidariteit en om een open en eerlijke samenleving. In de landen waar we actief zijn en waar we ook in deze tijden dappere activisten blijven steunen. En natuurlijk ook dicht bij huis. Houd rekening met elkaar en zorg goed voor je familie, vrienden en degenen die het nu extra hard nodig hebben.

Edwin Huizing

Algemeen Directeur Hivos