Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer nu
Foto: Emma Jellema-Butler
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Anne Jellema is de nieuwe directeur van Hivos

Vanaf 1 oktober is Anne Jellema de nieuwe directeur van Hivos. Met haar meer dan twintig jaar ervaring in het aanjagen van sociale verandering vanuit internationale organisaties, zijn we blij dat Anne aan het roer van Hivos komt te staan.

Anne is geboren in de Verenigde Staten en woont al 20 jaar in Zuid-Afrika. In haar werk hebben de keuzevrijheid en het eigenaarschap van mensen altijd vooropgestaan. Deze overtuiging is diepgeworteld in haar tijd als activist in Zuid-Afrika. Ze heeft wereldwijd gewerkt met sociale bewegingen, vrouwenorganisaties, hacktivisten en andere lokaal georganiseerde groepen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.

De afgelopen jaren werkte Anne voor Action Aid International en tussen 2012 en 2017 was zij CEO van de World Wide Web Foundation. Ze slaagde er in deze vrij onbekende organisatie een invloedrijke stem te geven, onder meer door nieuwe internationale coalities te smeden zoals de Alliance for Affordable Internet en het Women’s Rights Online Research Network.

Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Toezicht van Hivos, is zeer verheugd met de benoeming van Anne. “Onze gesprekken waren buitengewoon plezierig. Anne voelt zich nauw en persoonlijk verbonden met Hivos en haar ervaring sluit helemaal aan bij de ambities van de organisatie.”

Ook Michel Farkas, operationeel en tijdelijk uitvoerend algemeen directeur, is blij met de komst van Anne: “Haar ervaring gaat ons zeker helpen om Hivos op de toekomst voor te bereiden. Er zijn veel uitdagingen die van invloed zijn op ons werk, onze sector en de mensen met wie wij werken: de klimaatcrisis, democratieën die onder druk staan, polarisering en toenemende – en soms heel bewust georkestreerde – uitsluiting en discriminatie. Ik ben erg blij dat Anne zich bij ons heeft aangesloten om samen met onze partners en bondgenoten deze uitdagingen het hoofd te bieden en eerlijke, rechtvaardige en gelijkwaardige samenlevingen te creëren.”

Anne volgt Edwin Huizing op, die in februari na acht jaar afscheid nam van Hivos.