Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer nu
Foto: Rachael Langer
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bereid je voor op de Europese verkiezingen

Op 6 juni zijn de Europese verkiezingen. Er staat veel op het spel. Met een debat en een bingo vragen we verschillende kandidaten standpunten in te nemen over de rol van Europa, internationale samenwerking en meer specifiek gendergelijkheid.

Debat: Europa in de Wereld

Welke rol speelt Europa op het wereldtoneel? Met wie en op welke manier werken we samen om internationale doelen te verwezenlijken? Hoe bereiden we ons voor op een toekomst die gepaard gaat met grote sociale, economische en politieke uitdagingen en veranderingen?

Dit zijn slechts een aantal van de belangrijke vragen die aan bod komen tijdens het debat ‘Europa in de Wereld’ op 29 mei in Den Haag. Onder andere Kandidaat-Europarlementariërs Marit Maij, Roelof Bisschop, Reinout van Malenstein en Anja Haga gaan met elkaar in gesprek. Ze discussiëren over internationale samenwerking, welke belangen daarbij spelen en voor wie, en over de rol die Europa daarbij inneemt.

Het debat is woensdag 29 mei van 15 tot 17u in Den Haag. Aanmelden is gratis en kan via deze link.

De Feministische Europese Verkiezingen Bingo

Kom meer te weten over wat de Nederlandse kandidaten belangrijk vinden op het gebied van gendergelijkheid. De kandidaten krijgen tijdens dit evenement als team captains de kans om zichzelf en waar zij voor staan aan een enthousiast publiek te presenteren. Onder andere Ingeborg ter Laak (CDA), Lara Wolters (Groenlinks – PvdA) en Sacha Muller (Volt) zijn aanwezig als team captains.

Bereid je voor op leuke muziekvragen, feministische dilemma’s en vragen over wat een kandidaat graag wil bereiken binnen het Europees Parlement. Vanzelfsprekend zijn er bingoprijzen!

Kom je ook? De bingo is vrijdag 31 mei van 16.30 tot 19u in Amsterdam. Meld je hier aan.

De Feministische Europese Verkiezingen Bingo