Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor rechtvaardigheid en gelijke rechten.

Doneer nu
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Doneer

Doe mee met IDAHOT!

Zondag 17 mei is het precies dertig jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie besloot dat homoseksualiteit geen ziekte is. Sindsdien is deze dag de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT). Op 17 mei staan wij stil bij de discriminatie en uitsluiting van LHBTs wereldwijd. En spreken we ons daar tegen uit. Doe jij met ons mee?

In actie komen is hard nodig. Want jezelf kunnen zijn is in veel delen van de wereld lang niet vanzelfsprekend. In zo’n zeventig landen bestaan nog steeds antihomowetten. Soms staat er zelfs de doodstraf op homoseksualiteit.

Zo doe je mee

1. Gebruik een van onze speciale IDAHOT-afbeeldingen in je Stories of maak een eigen foto of video en deel deze op je favoriete sociale media platform.

IDAHOT2020 Instagram rood EN
IDAHOT2020 Instagram rood NL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IDAHOT2020 Instagram regenboog ENNL
IDAHOT2020 Instagram regenboog NL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Laat weten dat je meedoet met #IDAHOT en waarom. Vergeet niet @hivos te taggen in je post!

Gebruik je geen sociale media? Laat dan op een andere manier je solidariteit zien. Hang de regenboogvlag uit, draag een shirt met bijpassende boodschap of schreeuw het van de daken.

Samen roepen we op tot meer inclusiviteit. En staan we voor een samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn. Hoe meer mensen zich uitspreken tegen discriminatie, hoe sterker de positie van de LHBT-gemeenschap wordt.

Discriminatie neemt toe door de crisis

In meer dan 25 landen werken we samen met LHBTI-organisaties en activisten. Van hen horen we nu verontrustende verhalen over toegenomen discriminatie en uitsluiting door de coronacrisis.

Zo worden in Oost-Afrika LHBT’s opgepakt omdat zij ervan beschuldigd worden het coronavirus te verspreiden. En zien we hoe transgender personen in Latijns-Amerika nog meer buitengesloten worden als gevolg van de maatregelen. En in de Filipijnen neemt huiselijk en seksueel geweld tegen LHBT’s toe. Maar ook dichter bij huis zien hoe we homokoppels belaagd worden om wie zij zijn.

We moeten overal en altijd waakzaam zijn. En in landen waar discriminerende wetten bestaan en acceptatie niet vanzelfsprekend is, moeten we solidair zijn met de LHBT-gemeenschap die daar extra kwetsbaar is. Daarom komen we in actie. Doe jij met ons mee?