Hivos - People Unlimited website

Header image
Sam Vox
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een positief bericht uit Senegal

Goed nieuws! We kunnen van start met het helpen van vrouwelijke ondernemers die geraakt zijn door de gevolgen van corona. Nog geen maand na onze campagne voor de ondernemende vrouwen in Afrika en Azië, zijn de eerste bijdragen al overgemaakt om deze vrouwen de crisis door te helpen. Abdulkarim Dosso, onze partner van Energy for Impact in Senegal, vertelt hoe we daar aan de slag gaan.

“Namens onze organisatie en vooral namens alle vrouwelijke ondernemers waarmee we samenwerken, wil ik jullie ontzettend bedanken voor de genereuze bijdragen”, begint Dosso verheugd. “We hebben al een enorm bedrag ontvangen en daarmee kunnen we binnenkort 69 ondernemers en ondernemersgroepen gaan helpen. Zij ontvangen een bijdrage om kleine investeringen te kunnen doen, te compenseren voor hun verlies in inkomen en om hun bedrijfsactiviteiten te kunnen hervatten. We zijn er zeker van dat zij op deze manier een hele tijd vooruit kunnen en zo de coronacrisis het hoofd kunnen bieden. Dat hebben jullie mogelijk gemaakt, bedankt!”

Bekijk de video hier:


Vrouwen die voor verandering zorgen

In november en december voerde Hivos campagne voor een belangrijke groep vrouwen die hard getroffen zijn door de crisis. Het gaat om vrouwelijke ondernemers in Afrika en Azië die in de afgelopen jaren met steun van Hivos een duurzaam bedrijf zijn gestart, maar door de gevolgen van corona alles dreigden kwijt te raken. Steun van de overheid is er niet en daarom is Hivos in actie gekomen. Dankzij bijdragen van honderden donateurs kunnen we er nu voor gaan zorgen dat wat deze vrouwen hebben opgebouwd, niet verloren gaat. Daarmee helpen we niet alleen bijna zeshonderd vrouwelijke ondernemers in Senegal, maar ook ruim 4.500 familieleden van deze vrouwen.