Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor rechtvaardigheid en gelijke rechten.

Doneer nu
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fototentoonstelling She’s got the power in Atrium Den Haag

De fototentoonstelling She’s got the power toont portretten van twintig vrouwen uit vijf landen op invloedrijke posities. Het zijn stuk voor stuk krachtige voorbeelden van vrouwen die werken aan gelijkheid en gesteund worden door Hivos. De tentoonstelling is van 3 tot 24 maart te zien in het Atrium van het Stadhuis Den Haag.

Meer dan de helft van de wereldbevolking bestaat uit vrouwen en meisjes. Toch zien we op invloedrijke posities voornamelijk mannen. Van alle ministers wereldwijd is slechts 18 procent vrouw en in nationale parlementen wordt nog geen kwart van de zetels door een vrouw bezet. Hivos vindt dat dat anders moet. Daarom steunen we sterke, gedreven vrouwen om in een positie te komen waarin ze zelf kunnen werken aan een gelijkwaardige samenleving.

Werken aan gelijkheid

De vrouwen die te zien zijn in de tentoonstelling zijn gekozen als lid van het parlement, de gemeenteraad, als bestuurder van een vakbond of leider van hun organisatie. Zij hebben zich niet laten tegenhouden door vooroordelen en intimidatie. Zij hebben doorgezet en zijn nu in de positie om van binnenuit te werken aan gelijkheid. Voor ieder van hen geldt: She’s got the power!

Fototentoonstelling She’s got the power

De fototentoonstelling She’s got the power is van 3 tot 24 maart gratis te bezoeken in het Atrium van het Stadhuis Den Haag.

Openingstijden Atrium

Maandag: 7.00 – 20.30 uur
Dinsdag, woensdag en vrijdag: 7.00 – 19.00 uur
Donderdag: 7.00 – 21.30 uur
Zaterdag: 9.30 – 17.00 uur
Zondag en feestdagen: gesloten

Het adres is Spui 70, 2511 BT, Den Haag.

Kom ook naar het Humanity House!

In aanloop naar Internationale Vrouwendag organiseert Hivos samen met het Humanity House het She’s got the power event. Een avond over gelijkheid en vol inspirerende voorbeelden en verhalen. Met vrouwen uit Nederland, Libanon en Zimbabwe die hun strijd op weg naar gelijkheid delen.

Donderdag 5 maart, aanvang 19.30 uur.

Koop je kaartje op de website van het Humanity House (donateurs van Hivos krijgen 20% korting).

 

Het werk van Hivos op het gebied van vrouwenrechten wordt o.a. gesteund door Nederlandse donateurs en het ministerie van Buitenlandse Zaken.