Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer nu

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

DONEER
Sluiten
 • Ik doneer
 • Mijn gegevens

Draag bij aan een eerlijke, gelijkwaardige en inclusieve wereld.

Step 1

IK DONEER

 • Eenmalig
 • Maandelijks
 • 20,-
 • 50,-
 • 100,-
 • 6,-
 • 10,-
 • 15,-
 • IDEAL
 • Machtiging
 • Ik machtig Hivos om maandelijks het bovenstaande bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Step 2

Mijn gegevens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kennis is zorg: hoe een tentoonstelling bijdraagt aan verandering

Honduras kent het op één na hoogste percentage tienerzwangerschappen in Latijns-Amerika. Elk uur bevallen er drie meisjes. Met een bijzondere campagne zetten we mensen aan het denken over het belang van goede seksuele voorlichting.

In ons programma We Lead werkt een wereldwijd collectief van jonge vrouwen aan het verbeteren van hun seksuele en reproductieve rechten. Dat doen ze op allerlei verschillende manieren. Want om mensen te bewegen en overtuigingen om te buigen, is er meer nodig dan alleen woorden.

Ons team in Honduras plaatste drie standbeelden van tieners, gemaakt door lokale kunstenaars. De beelden waren volledig bedekt met de ervaringen van jonge Hondurezen, aangevuld met data die onderstrepen hoe een gebrek aan onderwijs en voorlichting hun levens heeft gevormd. Ze kregen te maken met soa’s, zwangerschappen, misbruik en familieconflicten.

Goede seksuele voorlichting in Honduras

Wij geloven in de kracht van educatie om dingen ten goede te veranderen. In Honduras stemde de president tegen een wetsvoorstel voor educatie om tienerzwangerschappen te voorkomen. Met deze campagne richtte ons team zich daarom nu tot ouders en verzorgers.

Met echte verhalen en voorbeelden van jonge Hondurezen zetten we hen aan het denken. Wat kan toegang tot goede seksuele voorlichting in Honduras betekenen? Met de campagne riepen we ouders op tot het steunen van uitgebreide seksuele voorlichting op scholen en het openen van het maatschappelijke gesprek hierover.

Andrea

Andrea’ representeert het verhaal van veel jonge vrouwen in Honduras die te maken hebben gehad met zwangerschap, misbruik en een gebrek aan goede informatie.

Andrea

Jóse

Jóse is een van de vele jonge mensen in Honduras die bang is voor seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Jóse’s verhaal vertelt hoe een gebrek aan voorlichting de toekomst van jongeren kan beïnvloeden.

Het land door

De tentoonstelling Informar es Cuidar (‘Informeren is zorgen’) toert nu door belangrijke steden in Honduras. Het team heeft zelfs verzoeken ontvangen van toonaangevende onderwijsinstellingen om de beelden tentoon te stellen. De campagne heeft zich verspreid via sociale media, televisie en radio, en er zijn zelfs live-interviews georganiseerd met onze woordvoerders. We hopen op deze manier een belangrijke bijdrage te leveren aan het openbreken van de taboes rondom seksualiteit.

Over We Lead

Met We Lead versterken we de positie en invloed van jonge vrouwen wereldwijd. We richten ons specifiek op de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) van meisjes en jonge vrouwen met hiv, die ontheemd zijn en die kwetsbaar zijn en gediscrimineerd worden om hun seksuele en/of genderidentiteit.