Hivos - People Unlimited website

Header image

Doe je mee?

Strijd mee voor gelijke rechten en eerlijke kansen voor LHBT’s.

Ik steun LHBT-activisten
Foto: Rodrigo Buendia / AFP
FLAG TYPE donating
flag class 

Doe je mee?

Strijd mee voor gelijke rechten en eerlijke kansen voor LHBT’s.

FLAG PARTIAL donating
Ik steun LHBT-activisten
Sluiten
 • Ik doneer
 • Mijn gegevens
 • Mijn adres
 • Overzicht

Ik steun LHBT-activisten

Draag bij aan een eerlijke, gelijkwaardige en inclusieve wereld.

Step 1

IK DONEER

 • EENMALIG
 • Maandelijks
 • IDEAL
 • Machtiging
Step 2

Mijn gegevens

Step 3

MIJN ADRES

 • Voer een correct IBAN nummer in
Step 4
 • Ik doneer 15 euro aan Hivos.

  Ik machtig Hivos om bovenstaand bedrag tot wederopzegging van mijn bankrekening af te schrijven.

MIJN GEGEVENS

 • Naam
 • E-mailadres
 • Adres + Woonplaats
 • Telefoonnummer
 • IBAN
 • Mijn bijdrage niet tonen aan bezoekers van de website

Hivos draagt bij aan legalisering homohuwelijk in Ecuador

Goed nieuws voor Ecuador! Vorige week is daar het homohuwelijk ingevoerd. De legalisering volgt op een belangrijke uitspraak van het Inter-Amerikaanse Hoger Gerechtshof begin vorig jaar. Het Hof stelde toen namelijk vast dat het voor mensen van hetzelfde geslacht in alle landen in Midden-Amerika mogelijk moet zijn te kunnen trouwen.

Javier Benalcazar en Efraín Soría zijn de aanleiding voor de uitspraak in Ecuador. Zij wilden hun huwelijk formeel erkend laten krijgen. Hun verzoek kwam bij het Ecuadoraanse gerechtshof terecht en dat deed een duidelijke uitspraak: het niet erkennen van een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht is een discriminerende daad tegen gelijke rechten. Ecuador moet nu dus de nodige wetswijzigingen doorvoeren zodat het homohuwelijk voor iedereen toegankelijk wordt.

“Dit is een belangrijke overwinning, omdat het ons helpt homofobie tegen te gaan en onze cultuur van geweld tegen LHBTI’s aan te pakken”, zegt Efraín Soría.

Met steun van donateurs

Hivos is trots een bijdrage te hebben geleverd aan de wetswijziging met een project dat mogelijk is gemaakt door Nederlandse donateurs. Ons project is erop gericht om in verschillende landen in de regio, waaronder Ecuador, aan te dringen op daadwerkelijke opvolging van de uitspraak van het Inter-Amerikaanse Hoger Gerechtshof.

Tot nu toe hebben zeven landen in Latijns Amerika de wet aangepast of toegezegd dat te gaan doen om huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk te maken. Met ons project proberen we ervoor te zorgen dat ook Peru, Panama en El Salvador aan de lijst toegevoegd kunnen worden.