Hivos - People Unlimited website

Header image
Seivan M. Salim
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hivos Hague Talks: vijf jaar na de aanval op de yezidi-gemeenschap

Op 3 augustus is het exact vijf jaar geleden dat de yezidi-bevolking in Irak werd aangevallen door strijders van Islamitische Staat (IS). Vele mannen werden vermoord en duizenden vrouwen en kinderen meegenomen, verhandeld en ernstig misbruikt. Hivos staat stil bij die gebeurtenis met een speciale editie van Hague Talks.

Om de aanval van vijf jaar geleden te herdenken en aandacht te vragen voor de huidige situatie van yezidi-vrouwen in Irak organiseert Hivos een bijeenkomst in het Humanity House in Den Haag. In een speciale editie van Hague Talks delen twee moedige vrouwen hun persoonlijke verhaal.

Layla werd bijna drie jaar gevangen gehouden door IS en schreef daar het boek ‘Layla and the Nights of Pain’ over. Behar biedt met haar organisatie EMMA psychosociale hulp aan vrouwen die ontvoerd werden door IS.

Aanmelden voor Hague Talks

De toegang tot het evenement is gratis, aanmelden is echter verplicht en kan op de website van het Humanity House.

Datum: zaterdag 3 augustus
Tijd: 15:30 tot 17:30 uur
Locatie: Humanity House, Den Haag

Hague Talks is een wereldwijde, interactieve debatserie over vrede en gerechtigheid. De bijeenkomsten zijn een ontmoetingsplek voor kritische geesten die deze thema’s in beweging willen brengen.

Hulp aan yezidi-vrouwen

Samen met onze Iraakse partnerorganisatie EMMA helpt Hivos een groep van 600 yezidi-vrouwen. We bieden ze therapie en geven workshops en trainingen. Het helpt ze om met hun trauma om te gaan en hun blik voorzichtig weer op de toekomst te richten.