Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer nu
Foto: Lyanne Art
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hivos & Leiden Shorts

Van 6 tot en met 9 juni vindt Leiden Shorts plaats. Er zijn 138 korte films uit ruim 50 landen te zien. Daarmee geeft het internationale filmfestival ruimte aan verschillende perspectieven en verhalen over uiteenlopende maatschappelijke thema’s.

Hivos is dit jaar partner van het filmfestival. Niv Fux, festivaldirecteur: “met ons festival laten we de potentie van korte films zien. Cruciale maatschappelijke onderwerpen komen aan bod. Ook geven we een podium aan nieuw en opkomend talent van over de hele wereld.”

Nif Fux
Niv Fux is directeur van Leiden Shorts. Foto: NAWL, Sabrine Khoury.

Verschillende perspectieven bij Leiden Shorts

Elke voorstelling bestaat uit een selectie van korte films rondom een thema. Zo worden bezoekers uitgenodigd om thema’s vanuit verschillende perspectieven te onderzoeken. Daarnaast zijn er bij sommige voorstellingen lezingen en discussiepanels die ruimte bieden voor diepgaande gesprekken.

“Met deze aanpak willen we het begrip van verschillende standpunten bevorderen en vooral stemmen versterken die doorgaans niet worden gehoord”, vertelt Niv Fux. “Van politieke cinema waarin activisme, censuur en dekoloniale thema’s worden onderzocht tot kinderprogramma’s en vermakelijke korte films: ons festival biedt voor ieder wat wils. Ik ben dan ook ontzettend trots dat Hivos ons hierin steunt.”

De kracht van film

Wij geloven in de kracht van film om maatschappelijke thema’s zichtbaar en bespreekbaar te maken. Want juist in landen waar vrijheid van expressie niet vanzelfsprekend is, moeten filmmakers hun stem kunnen laten horen. Daarom werken we samen met onder andere Roze Filmdagen, Queer Filmfestival Utrecht, Cinetree en Leiden Shorts die belangrijke verhalen naar een groter publiek brengen.

Bekijk het volledige programma op de website van Leiden Shorts.