Hivos - People Unlimited website

Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat je horen voor het klimaat!

De klimaatcrisis is nu. Steeds meer mensen worden getroffen door bosbranden, overstromingen en extreme hitte en droogte. Toch doet Nederland al jaren te weinig om kwetsbare groepen te beschermen. Het is tijd voor een eerlijk klimaatbeleid. Daarom gaan we zaterdag 6 november de straat op in Amsterdam.

We eisen dat het kabinet nú in actie komt met ambitieuze, rechtvaardige klimaatplannen voor een weerbaar heden en een leefbare toekomst. Samen kunnen we de schade beperken en bouwen aan een beter bestaan.

Daarvoor hebben we iedereen nodig! Dit is hét moment voor actie. Dus kom naar Amsterdam en doe mee. En deel een foto of video van jouw deelname aan de mars via World Climate March, een initiatief dat gesteund wordt door Hivos. Want niet alleen in Nederland, maar wereldwijd laten mensen zich horen voor een leefbaar klimaat.

Klimaat(on)rechtvaardigheid

Er gaat nu te weinig steungeld naar de landen die het meest onder de klimaatcrisis lijden, maar daar het minst aan kunnen doen. Dat is niet eerlijk en bovendien onverstandig. Klimaatverandering gebeurt wereldwijd en vraagt om een mondiale aanpak waarin oog is voor de meest kwetsbaren.

Daarom zet Hivos zich in voor klimaatrechtvaardigheid. We roepen de regering op hun verantwoordelijkheid te nemen en deze landen te helpen zich weerbaarder te maken tegen extreme weersomstandigheden. En zorgen we in de landen zelf ervoor dat kwetsbare groepen zich beter kunnen wapenen tegen het veranderende klimaat.