Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor rechtvaardigheid en gelijke rechten.

Doneer nu
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

She’s got the power: een groot succes!

In aanloop naar Internationale Vrouwendag organiseerden Hivos en Humanity House afgelopen donderdag het She’s got the power event. Het werd een avond vol inspiratie, verbinding en empowerment.

“Wie noemt zichzelf een feminist?” vraagt Sahar Shirzad, moderator en gastvrouw, aan een bomvolle zaal bij de aftrap van het evenement. In het publiek schieten de handen de lucht in, en niet alleen van vrouwen. Gelijkgestemden uit Den Haag en omgeving zijn bij elkaar gekomen om zich te laten inspireren door persoonlijke verhalen, discussie en muziek.

Een bijzondere gast uit Libanon

Speciale gast van de avond is Laury Haytayan uit Libanon. Als regiodirecteur van een gas- en olieorganisatie én onafhankelijke politica heeft zij een invloedrijke positie in haar land. Van daaruit probeert ze haar stempel te drukken op de politieke participatie van vrouwen. Van Hivos heeft zij training gehad om zich verder in haar rol te ontwikkelen.

“Het patriarchale systeem plaatst mensen in hokjes en daar heb ik me altijd tegen verzet. Ik wil niet anders behandeld worden omdat ik een vrouw ben; ik ben een mens met ambities en die ambities wil ik najagen.”

Politiek, media en inclusiviteit

Daarna volgt een levendig panelgesprek met Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA), Lucy Mung’ala (Hivos), Gina Lafour (Stem op een Vrouw), Augustina Austin (singer-songwriter en ondernemer met Ghaneese roots) en Laury Haytayan. Met “fuck the patriarchy!” zet Kirsten van den Hul de toon voor het gesprek. Er wordt gediscussieerd over rolmodellen en verantwoordelijkheden, politieke participatie en inclusie van LHBTQ’s.

Madeleijn van den Nieuwenhuizen, bekend van het Instagram-account Zeikschrift sluit het event af. In haar presentatie neemt zij ons mee langs de misstappen die de media maken als het aankomt op beeldvorming van gender en inclusiviteit. Augustina Austin, beter bekend als MS.ABA, verrijkte de avond met haar prachtige muzikale bijdragen.

Campagne

She’s got the power is ook de naam van onze wereldwijde vrouwenrechtencampagne. Laury Haytayan is een van de vele vrouwen die we daarmee hebben gesteund. Met het gelijknamige event brachten we vrouwen, feministen en andere betrokkenen samen voor Internationale Vrouwendag om van elkaar te leren en elkaar te empoweren. En dat is precies ons doel: de handen ineenslaan om samen te werken aan gendergelijkheid.

Laury Haytayan is een van de twintig vrouwen die geportretteerd zijn in onze She’s got the power fototentoonstelling in het Atrium Den Haag, gratis te zien tot en met 23 maart 2020. Lees hier het interview dat Human met haar had.

Foto’s: Tessa Veldhorst / De Schaapjesfabriek