Hivos - People Unlimited website

Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wie heeft wie versierd?

Een bijzonder verhaal over een fondsenwerver en een donateur van Hivos

Iris:
“Wat vind je van homo’s?” vroeg ze. Ik liep met een roze outfit op roze zaterdag in Eindhoven rond. Wat zou ik van homo’s vinden? Ik keek rond om te zien wie me deze domme vraag stelde, en zie ongeveer 30 centimeter onder me een brutaal, open gezicht.

Laxmi:
Ze had een mooie blik als een donderwolk, maar ik had haar aandacht getrokken met mijn vraag. Ik vertelde over ongelijke rechten van homo’s wereldwijd en dat Hivos hier wat aan probeert te doen. Na mijn pleidooi ondertekende ze het donatieformulier voor Hivos.

Iris:
“Wie heeft wie versierd?” vroeg ze. Ik moest lachen want schijnbaar zag ze de vriendin met wie ik was voor mijn partner aan. Had ze interesse in me? Bij het afscheid wilde ze me een hand geven, maar ik had een appel vast. Geen probleem, ik kreeg een dikke knuffel. Met haar formaat belandde ze precies met haar neus in de…eh, laten we het boter noemen. Ik liep verder maar kreeg haar de rest van de dag niet meer uit mijn hoofd. Later ben ik terug de stad ingelopen, op zoek naar haar.

Laxmi:
Het donatieformulier brandde de rest van de dag in mijn tas. Ik wilde het telefoonnummer opslaan maar dat is natuurlijk niet professioneel en tegen alle privacywetgeving in. Met tegenzin leverde ik ’s avonds het formulier bij mijn collega in.

Iris:
Ik had alle hoop om haar terug te vinden opgegeven, toen ik haar ineens voor het station zag zitten tussen haar collega’s. Ik ging naast haar zitten en al snel waren we in gesprek over haar aankomende reis naar Portugal, waar ik zelf net was geweest. Ze vroeg mijn telefoonnummer zodat ik haar tips kon sturen.

Laxmi:
Voor de tweede keer die dag kreeg ik haar telefoonnummer. Nu, ruim drie jaar later, zijn we nog steeds bij elkaar. Als mensen ons vragen ‘wie heeft wie versierd’ kijken we elkaar aan en zeggen in koor: Hivos! Wie weet vieren we ooit onze bruiloft wel op het hoofdkantoor!