Hivos - People Unlimited website

Header image
Alianza Ceibo
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Zo werken we

Hivos en partners ondersteunen inheemse bevolkingsgroepen bij het beschermen van hun grondgebied en het Amazonewoud. Onze samenwerking bestaat uit vier stappen.

Stap 1: verzamelen van bewijsmateriaal

Met een combinatie van satellietgegevens, moderne technische hulpmiddelen zoals drones en oeroude lokale kennis worden ontbossing, vervuiling en mensenrechtenschendingen vastgelegd.

Stap 2: de verantwoordelijken aanpakken

Zodra bewijs van illegale activiteiten is verzameld, wordt er actie ondernomen om degenen die het woud vernietigen en de oorspronkelijke bewoners bedreigen te stoppen. Op initiatief van de lokale gemeenschap wordt de publiciteit gezocht, wetshandhavers ingeschakeld en/of een rechtszaak gestart.

Stap 3: beschermen van activisten

Op alle mogelijke niveaus pleiten we voor erkenning en handhaving van de landrechten van de inheemse bevolking van het Amazonewoud. We ondersteunen activisten en mensenrechtenverdedigers bij het verbeteren van hun veiligheid.

Stap 4: delen van kennis

We brengen vertegenwoordigers van verschillende inheemse bevolkingsgroepen samen. Zo kan kennis worden gedeeld en vormen de groepen een collectief tegen de vernietiging van het regenwoud en hun grondgebied.