Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer nu

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

DONEER
Sluiten
 • Ik doneer
 • Mijn gegevens

Draag bij aan een eerlijke, gelijkwaardige en inclusieve wereld.

Step 1

IK DONEER

 • Eenmalig
 • Maandelijks
 • 20,-
 • 50,-
 • 100,-
 • 6,-
 • 10,-
 • 15,-
 • IDEAL
 • Machtiging
 • Ik machtig Hivos om maandelijks het bovenstaande bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Step 2

Mijn gegevens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hier vier je Pride deze zomer

Pride draait om vrijheid, gelijkheid en zichtbaarheid van diversiteit. Vieren wie je bent en van wie je houdt. En dat kan gelukkig op steeds meer plekken. Wij verzamelden de leukste evenementen door heel Nederland.

12 juli – ASOG in LAB111 in Amsterdam 19 – 20.45 uur

ASOG is een unieke roadmovie over vriendschap, transfobie en klimaatverandering. De indrukwekkende Filipijnse film won dit jaar de Hivos Free to be Me Award tijdens de Roze Filmdagen. Tickets voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van LAB111.

20 juli – Pride Walk & Queer Fest in Amsterdam, 12 – 18 uur

De Pride Walk is de jaarlijkse manifestatie en demonstratie tegen discriminatie van de LHBTQIAP+ community. De walk start om 12.00 uur op de Dam. Via de route Rozengracht, Marnixstraat, Haarlemmerdijk, Haarlemmerstraat en Damrak eindigt deze weer op de Dam voor een inhoudelijk programma. Dit duurt tot ongeveer 15.30 uur. Tegelijkertijd vind in de Westerkerk en op het HomoMonument van 13 tot 18 uur Queer Fest plaats met kraampjes, sportactiviteiten en queer performances.

20 juli – Roze Danspaleis bij het Homomomument in Amsterdam, 13 – 16 uur

Het Danspaleis, ‘tankstation voor levensvreugde’, organiseert dansfeesten om eenzaamheid tegen te gaan. Speciaal voor ouderen uit de regenbooggemeenschap worden er samen met Hivos ook Roze Danspaleizen georganiseerd. Iedereen is welkom! Het Danspaleis maakt geen onderscheid en danst dwars door generaties, culturele achtergronden, rangen en standen of seksuele en politieke voorkeuren heen.

22 juli – Roze Maandag in Tilburg

Op Roze Maandag tijdens de Tilburgse kermis zijn er de hele dag door queer evenementen. Ga los op Holy Pink: een knallend house- en technofeestje in de Muzentuin. Of geniet van zang, dans en stand-upcomedy bij de Dag van de Roze Loper. Op elke hoek van de straat vind je podia met optredens.

25 juli – Pride Amersfoort 

Hét dance event van Amersfoort met maar een motto: JUST BE PRIDE. De pre party en de Pride Walk! Wees trots op wie je bent, hoe je bent en hoe je daar gekomen bent. Het is het feest voor mensen van iedere kleur van de regenboog, ook de kleuren die we met het blote oog niet zien.

25 juli – Herbal Care workshop met Garden of Queerdom bij Foam Amsterdam, 18 uur

Foam organiseert in samenwerking met Garden of Queerdom een workshop waarin queer verdriet en de helende reis die daarbij hoort centraal staat. Geïnspireerd op de tentoonstelling Young Human van ShuShu Sieberns duiken we in helende methoden en tradities rondom rouw en hoe deze zich kunnen uiten.

27 juli – Pride March in Amsterdam, 11 – 13 uur

Het programma begint om 11.00 uur op het Amstelveld. Op deze historische plek begon in 1977 de eerste Nederlandse Pride March ooit en werd toen georganiseerd door de Internationale Lesbische Alliantie. Om 12.00 uur loopt de stoet via de Utrechtsestraat, Rembrandtplein, Reguliersdwarsstraat en Leidsestraat naar het Vondelpark voor een dag gevuld met sport en spel, optredens en een roze markt.

27 juli – Pride Park in Amsterdam, 12 – 12 uur

Het Vondelpark zal in het teken staan van liefde. Er zijn volop activiteiten zoals de Rainbow Market, sport en bewegen door Sport Pride, het Youth Pride veld en nog veel meer. Het Vondelpark Openluchttheater dient als hoofdpodium. Van 12.00 tot 22.00 uur.

26 t/m 28 juli – Milkshake Festival in Amsterdam

Vier de liefde, dans op elektro, house en disco en kijk je ogen uit op Milkshake Festival in Westerpark Amsterdam.

28 t/m 30 juli – Pride at the beach in Zandvoort

Zon, zee en liefde! Vier Pride op het strand met zand tussen je tenen. Liefde en acceptatie staan centraal tijdens een programma vol activiteiten, zoals vrolijke straatparades en intieme strandfeesten.

31 juli en 1 augustus – Roze filmavonden op het Amsterdamse Mercatorplein

De mooise verhalen in beeld over diversiteit en inclusiviteit tijdens deze open air cinema in Amsterdam West!

3 augustus – Canal Parade in Amsterdam, 12 – 18 uur

De wereldberoemde botenparade vaart door de Amsterdamse grachten.

4 augustus – Closing Party op de Dam in Amsterdam, 14 – 23 uur

Trek nog een keer alles uit de kast tijdens de afsluiter van Pride Amsterdam.

7 september – Pride Leiden

Ga ook dit jaar  los op de muziek van dj’s, kijk langs de historische Leidse grachten naar de kleurrijke botenparade en kom naar het feestelijke event op de Lammermarkt. Een ervaring die je niet wil missen!

26 t/m 29 september – Queer fest Rotterdam

Queer Fest is meer dan alleen een festival. Het is een beweging om de LHBTQ+ gemeenschap te versterken. Van de queer run tot een drag lunch: check hier het volledige programma.

27 september – Pride March Rotterdam

De Rotterdam Pride March 2024 wordt dit jaar georganiseerd door Out in Rotterdam & COC Rotterdam. De routes en tijden worden later nog bekend gemaakt.

Zijn we een evenement vergeten? Stuur je tip naar redactie@hivos.nl.