Hivos - People Unlimited website

Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Age of Wonderland 2017: 100 DAYS OF LEARNING: van kennis naar wijsheid!

Gedurende heel 2017 organiseert kennisplatform Age of Wonderland 100 DAYS OF LEARNING, een wereldwijd leer-evenement waarbij waardevolle levenservaringen worden uitgewisseld met geïnteresseerden. Innovators, wetenschappers, ingenieurs, kunstenaars, ontwerpers, sociale ondernemers en denkers uit de hele wereld worden uitgenodigd om hun verhalen en ideeën uit hun (levens)lessen en praktijk te delen. Het idee is om kennis te herontdekken, vooronderstellingen te veranderen en ervaringen uit te wisselen met anderen. Age of Wonderland is van mening dat we de wereld alléén tot een betere plek kunnen maken, als we verandering op een individueel niveau omarmen en anderen inspireren om hetzelfde te doen.

Sinds 2014 viert Age of Wonderland de overtuiging dat creatievelingen wereldwijd moeten samenwerken om de uitdagingen van vandaag (en de toekomst) aan te kunnen pakken. En dat de expertise, de ervaring en het perspectief van denkers en makers wereldwijd ingezet moet worden. Age of Wonderland heeft deze samenwerking aangejaagd, vergemakkelijkt en getoond tijdens drie edities van de Dutch Design Week. 100 DAYS OF LEARNING neemt de lessen van deze afgelopen jaren met beide handen aan; we omarmen het aangaan van leerervaringen, het delen van succes en mislukkingen en het vinden van aansluiting op een persoonlijk niveau. Voor de 2017 editie worden mensen uitgenodigd om hun persoonlijke ervaringen en kennis om te zetten in de deelbare wijsheid, om zo de verandering die ze nodig achten te laten omhelzen door anderen. Aangezien het concept van leren verspreid wordt tussen lokale gemeenschappen wereldwijd, draagt 100 DAYS OF LEARNING bij tot de sociale innovatie die we nodig hebben.

In de zomer van 2017, vóór World Design Event, vinden er 80 Days of Learning plaats over de hele wereld. De kennis, ervaringen en documentatie van deze dagen worden verzameld op een live online platform, Medium. Echter, het hoogtepunt zal tijdens World Design Event 2017 (21-29 oktober 2017, Eindhoven) plaatsvinden in het People’s Pavilion.

Tijdens World Design Event brengt Age of Wonderland alle 100 DAYS OF LEARNING samen in een grote interactieve installatie in het People’s Pavilion, op het Ketelhuisplein. De verzamelde kennis en ervaringen worden gedeeld met het publiek door middel van tien dagelijkse talkshows, van 11.00 tot 12.00 uur. Bovendien zullen er twintig dagen leren in en rond het paviljoen plaatsvinden, die openstaan voor het publiek om aan deel te nemen. 100 DAYS OF LEARNING zal ook bijdragen aan de ambassades van Data, Climate Action, Mobility Energy, Intimacy, Food en Robot Love.

Het volledige programma en tickets zijn beschikbaar in september 2017.
Meer info op www.ageofwonderland.nl