Hivos - People Unlimited website

Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een bijzondere nalatenschap

Niet zo leuk om over na te denken misschien, maar wel belangrijk: wat moet er met jouw vermogen gebeuren als je er niet meer bent? Sommige mensen staan daar nooit bij stil en laten hun erfenis verdelen zoals de wet het regelt. Anderen kiezen ervoor om een goed doel in hun testament op te nemen. Uit overtuiging, omdat ze iets moois willen achterlaten. Een spoor van hun leven, hun gedachtegoed. Zoals Eddy Cohen uit Amsterdam. Hij liet een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos.

Eddy was iemand die graag hielp. In de jaren ’70 was hij zelf actief voor Hivos en werd hij uitgezonden naar Sri Lanka, waar hij de handen uit de mouwen stak bij verschillende projecten. Zijn behulpzaamheid reikte zelfs voorbij de dood. Hij stelde zijn lichaam ter beschikking aan de wetenschap.

Bankje

In zijn testament liet Eddy drie grote schenkingen na aan Greenpeace, Amnesty International en Hivos. Een groots gebaar met tastbaar resultaat. Met de nalatenschap hebben we verschillende projecten kunnen financieren. Het was ons dan ook een eer om samen met de andere erfgenamen voor een blijvend aandenken te zorgen. Want als je je lichaam schenkt aan de wetenschap is er geen uitvaart, geen graf of urn. En de familie vond het fijn om een vaste plek te hebben die aan Eddy herinnert. Het liefst een plek in ‘zijn Vondelpark’, waar hij graag kwam en vlakbij woonde. Op verzoek van de familie hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium. De plek waar hij zelf nog rozen heeft gesnoeid en waar je nu kunt genieten van het uitzicht over de rozentuin, zittend op Eddy’s bankje. Hivos maakt een diepe buiging voor Eddy Cohen. Hij werd 68 jaar. Lees hier meer over nalaten aan Hivos.