Hivos- People Unlimited website

Header image

Hivos bij de Roze Filmdagen

Ook dit jaar is Hivos weer trots partner van de Roze Filmdagen: hét LGBTQI+ filmfestival van Amsterdam. We reiken de tweede Free to be me Award uit, presenteren de unieke documentaire m/f/x die met onze steun is gerealiseerd en tijdens het festival in première gaat én organiseren een exclusieve festivaldag voor donateurs.

Tussen 14 en 24 maart kunnen bezoekers bij het Ketelhuis in Amsterdam weer genieten van de mooiste roze films van over de hele wereld. Hivos gelooft in de kracht van film om seksuele diversiteit zichtbaar te maken en acceptatie te bevorderen. Vooral in de landen waar we actief zijn.

Free to be me Award

Voor het tweede jaar op rij rijkt Hivos de Free to be me Award uit: een prijs voor een film die sterk bijdraagt aan de acceptatie van LHBTI’s in een land waar jezelf kunnen zijn niet vanzelfsprekend is. Vorig jaar viel de indrukwekkende Indiase film Evening Shadows in de prijzen. Benieuwd naar welke film dit jaar met de award in de wacht sleept? Kom naar de vertoning en uitreiking op vrijdagavond 22 maart in het Ketelhuis.

Bijzondere première: m/f/x

Hoe ziet het leven van transgenders eruit? Met bijdragen van onze donateurs is de prachtige documentaire m/f/x gerealiseerd. De film geeft een bijzondere inkijk in het leven van Shantal uit Honduras, Jaden Minh uit Vietnam en Roos uit Nederland. Tijdens de Roze Filmdagen wordt de documentaire voor het eerst vertoond.

Onze donateurs konden zich aanmelden voor de exclusieve première van m/f/x tijdens de Hivos Roze Filmdag. Alle plekken waren binnen no-time vergeven. Heb je naast het net gevist? Niet getreurd, m/f/x is later tijdens de Roze Filmdagen ook op eigen gelegenheid te bezoeken.