Hivos - People Unlimited website

Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Huwelijk Robert en Bart

Zo vlak voor onze grote dag beseffen wij ons maar weer hoe dankbaar wij zijn dat we in een land als Nederland wonen. Terwijl elders in de wereld – ook binnen Europa – een huwelijk tussen 2 mannen nog steeds ondenkbaar of zelfs strafbaar is, kunnen wij zonder moeite of tegenwerking deze dag met familie en vrienden voorbereiden. De vrijheid om te zijn wie we zijn en te houden van wie we willen is voor ons een vanzelfsprekendheid, dat koesteren wij enorm.

Helaas kennen we ook de verhalen van jongens die niet uit de kast durven te komen of verstoten worden om wie ze zijn en van van wie zij houden. Of zelfs erger…

Daarom vragen we je om een bijdrage aan ‘Free to be Me’ van Hivos. Op deze pagina kunnen jullie lezen waar zij zich hard voor maken. Als meer mensen op deze wereld dezelfde vrijheid en geluk kunnen vinden als wij, vinden wij dat het mooiste cadeau!

Doneer

Robert en Bart

Gelijke rechten en eerlijke kansen voor LHBTIQ+ mensen wereldwijd

Hivos gelooft in een wereld waarin ruimte is voor diversiteit. Waarin je vrij bent om jezelf te zijn en waarin je mag samenzijn met wie je wil. Maar wist je bijvoorbeeld dat er in ongeveer zeventig landen nog steeds antihomowetten bestaan? Soms staat er zelfs de doodstraf op homoseksualiteit. Daarom werken we aan gelijke rechten en vrijheid van identiteit in meer dan 25 landen. We steunen moedige activisten en hun organisaties die vooropgaan in de strijd voor inclusie en rechtvaardigheid. Want hoe meer mensen opstaan tegen discriminatie, hoe sterker de positie van LHBTIQ+ personen wordt.

Wil je meer weten over het werk van Hivos, lees dan hier verder.