Hivos - People Unlimited website

Header image
lekkerblijvenlikken

Hivos x lekkerblijvenlikken

lekkerblijvenlikken staat voor designactivisme met humor! Cynthia en Esther zijn in 2019 gestart op Instagram met illustraties voor meer aandacht voor het vrouwelijk genot, meer gelijkwaardigheid en minder onrechtvaardigheid. Mogen zijn wie je bent, in welke vorm dan ook.

Wil jij een pakketje winnen met ansichtkaarten en stickers van lekkerblijvenlikken? Laat hieronder je gegevens achter om kans te maken. Meedoen kan tot en met 14 april. Als je gewonnen hebt, ontvang je na die tijd bericht van ons. 

"*" geeft vereiste velden aan

Met hun pen kietelen zij taboes voor meer bewustwording en meer diversiteit. Ze draaien geijkte rolpatronen om, om de aandacht te trekken en te schuren. Door het visualiseren van thema’s zoals menstruatie, seksisme, queerness, de orgasmekloof of genderidentiteit krijgt de non norm alle aandacht die ze verdient! Soms wat ongenuanceerd, vaak met humor, als het kan lekker in-your-face en altijd met een regenboog aan liefde. lekkerblijvenlikken bestaat uit Cynthia Foekema en Esther Fransman, illustratoren, designactivisten, vormgevers en uit de kast denkers.

“Met deze illustratie vragen we aandacht voor de nog altijd bestaande loonkloof wereldwijd. Tevens roepen we op tot een breder genderspectrum waarin we niet alleen maar denken in de hokjes vrouw óf man. Dus de deur uit met genderstereotyperingen en equality for all!”