Hivos - People Unlimited website

Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Literaire benefietavond #FreeRightsDefenders

In Turkije werden begin juli acht mensenrechtenverdedigers en twee trainers gearresteerd tijdens een door Hivos gefinancierde training voor online veiligheid. Ze zijn allemaal aangeklaagd voor het hulp bieden aan een terroristische organisatie. Acht van hen worden nog steeds gevangen gehouden.

Om vrijlating te bespoedigen en de familie van de mensenrechtenverdedigers en trainers te helpen de advocatenkosten te dekken, co-host Hivos een literaire benefietavond. De gehele opbrengst van de avond gaat naar juridische bijstand voor de gevangenen.

Doe mee met ons, met Versal, Mezrab, MIEL, Fifth Friday Sisterhood en Reckoning, deel het event met vrienden en kom langs!

Wanneer: 26 augustus, 19:00 – 23:00 uur
Waar: Mezrab, Veemkade 576, Amsterdam

Echtgenote van een van de gearresteerde trainers, Ali Gharavi, is dichter Laressa Dickey, een goede bekende bij Mezrab. Zij trad eerder op in het cultureel centrum. Haar man Ali is schrijver, scenarist en IT-consultant met een ruime ervaring in het werken met mensenrechtenorganisaties en andere NGO’s.

Ga voor meer informatie over het programma van de literaire avond naar de Facebook eventpagina en meld je aan!

Mocht je die avond niet kunnen, maar toch willen bijdragen? Dan kan dat via de online donatiepagina.

Naast Ali Gharavi gaat het om zijn collega Peter Steudtner (IT-consultant), de directeur van Amnesty International Turkije, İdil Eser, Günal Kurşun and Veli Acu (Human Rights Agenda Association), Özlem Dalkıran (Citizens’ Assembly), Nalan Erkem (Citizens Assembly) and İlknur Üstün (Women’s Coalition). Twee andere mensenrechtenverdedigers zijn op borgtocht vrijgelaten, Nejat Taştan (Equal Rights Watch Association) en Şeyhmus Özbekli (Rights Initiative).