Hivos - People Unlimited website

Header image
Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

Doneer nu

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor gelijke rechten.

DONEER
Sluiten
 • Ik doneer
 • Mijn gegevens

Draag bij aan een eerlijke, gelijkwaardige en inclusieve wereld.

Step 1

IK DONEER

 • Eenmalig
 • Maandelijks
 • 20,-
 • 50,-
 • 100,-
 • 6,-
 • 10,-
 • 15,-
 • IDEAL
 • Machtiging
 • Ik machtig Hivos om maandelijks het bovenstaande bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Step 2

Mijn gegevens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hivos werkt samen met het Queer Film Festival Utrecht

Hivos zet zich niet alleen buiten Nederland in voor de rechten van LHBTIQ+ personen. Ook hier werken we samen met organisaties die onze missie steunen, want er zijn nog een hoop stappen te zetten voor volledige acceptatie en vrijheid van gender en seksuele diversiteit.

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

 • Inschrijven

Dat ziet Joost de Vries, voorzitter van het Queer Film Festival Utrecht (QFFU), ook. “De dominante heteronormatieve samenleving moet nog veel doen als het gaat om acceptatie, maar eerlijk gezegd denk ik dat er ook binnen de LHBTIQ+ gemeenschap zelf nog behoorlijk wat spreekwoordelijke muren moeten en kunnen worden afgebroken.”

Om die muren af te breken, organiseert het Queer Film Festival Utrecht een week lang filmavonden. Er worden films vertoond gemaakt door en over LHBTIQ+ personen. “Acceptatie bereik je door elkaar te ontmoeten en verhalen te horen van anderen. Je neemt aannames en vooroordelen weg. Zo word je bewust van elkaars bestaan en elkaars beweegredenen”, zegt Joost.

Queer movie night – powered by Hivos

Ook dit jaar werkt Hivos samen met QFFU. Maandag 22 augustus staat in het teken van ons werk. We laten de film Kapana zien, die eerder dit jaar de Hivos Free to be Me Award won. Na afloop praten programmamedewerkers van Hivos over de impact van de film.

“Film is een minder bedreigende manier om mensen toch na te laten denken over de problemen waar wij mee kampen.”

Kapana is de eerste film uit Namibië die een queer liefdesverhaal vertelt. Tinoashira Chikuni werkt voor Hivos aan het Free to be Me programma in Zuidelijk Afrika en vertelt waarom de film zo belangrijk is. “Er zijn veel mensen die eigenlijk niet zo goed weten wat ze van LHBTIQ+ mensen vinden. Op die groep richten we ons bij Hivos. Door menselijke verhalen te delen, hopen we meer steun in de samenleving te vinden. We zien dat mensen in de richting bewegen van het willen begrijpen van de LHBTIQ+ gemeenschap. Zelfs culturele en religieuze leiders. In dit proces spelen films als Kapana een belangrijke rol.”

Kapana
De Namibische film Kapana wint dit jaar de Hivos Free to be me Award

Meer dan alleen film

Op 25 augustus is Hivos ook aanwezig op de DoMiBo, de Donderdag Middag Borrel. Voor één avond wordt de hal van het centraal station van Utrecht omgetoverd tot één grote bioscoop. Voordat de film Pride om 21:00 uur op het scherm komt, is er op het terras van Bar Beton een borrel en om 20:30 uur een gesprek over de representatie van LHBTIQ+ mensen.

Hier gaat onze directeur, Michel Farkas, in gesprek over het belang van diversiteit en inclusie op de werkvloer, iets waar we met ons Free to be Me programma in veertien landen aan werken. Naast Michel zijn daar ook vertegenwoordigers van ABN AMRO en Trainbow (het LHBTIQ+ netwerk van de NS) bij aanwezig.

Kom ook

Wil je ook graag naar QFFU? Het festival vindt plaats van 19 tot en met 28 augustus in Utrecht. Er zijn nog kaarten beschikbaar. We hopen je daar te zien!