Hivos - People Unlimited website

Header image

Ik steun Hivos

Steun moedige mensen in de strijd voor rechtvaardigheid en gelijke rechten.

Doneer nu
Illustratie door Kristijan Tevcev
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hivos werkt samen met International Queer & Migrant Filmfestival

Het International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF) gaat bijna van start in Nederland. Dit internationale festival en platform zet zich in voor meer inclusie en diversiteit met film als hoofdmiddel. Hivos is trots om bij te dragen aan de vijfde editie van het festival.

Wij geloven in de kracht van film om seksualiteit en identiteit bespreekbaar te maken. Juist in landen waar vrijheid van expressie niet vanzelfsprekend is, moeten filmmakers hun stem kunnen laten horen. Daarom steunt Hivos filmmakers die zo moedig zijn om op die plekken films te maken en werken we samen met filmfestivals zoals het IQMF die deze films beschikbaar maken voor een groter publiek.

Filmmakers naar Nederland

Onderdeel van het festival is de IQMF Academy: een talentenprogramma voor filmmakers uit landen waar weinig ruimte is voor diversiteit en vrijheid van meningsuiting. De deelnemers hebben al één of meerdere films gemaakt en komen tijdens de Academy drie dagen samen in Amsterdam om hun kennis en netwerk uit te breiden. Zo krijgen ze de kans een volgende stap in hun carrière te zetten. Hivos is een van de partners van het festival die de Academy mogelijk maakt.

Dankzij bijdragen van onze donateurs kunnen drie filmmakers naar Nederland komen om deel te nemen aan de Academy: Bassem Ben Brahim uit Tunesië, Christia Angela Roqua uit de Filippijnen en Daniel Matteo uit Colombia. Hivos werkt in deze landen aan het verbeteren van LHBTI-rechten en gelooft in de bijdrage die film daaraan kan leveren.

Het filmfestival van start

Het filmfestival vindt plaats van 4 tot 8 december in Amsterdam. Maar, er zijn vanaf 17 november al vertoningen in verschillende steden door Nederland. Naast films zijn onder andere een dansvoorstelling en kunsttentoonstelling onderdeel van het programma. Ook is er een kleine pop-up bioscoop in het Volkshotel die 24/7 gratis en voor iedereen toegankelijk is.

Bekijk hier het volledige programma.