Hivos- People Unlimited website

Header image
Foto: Rodrigo Buendia / AFP

Hivos werkt hard aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Met de steun van onze donateurs en de inzet van onze moedige partners hebben wij veel bereikt. Hieronder zie je onze recente successen.

Ecuador zegt ‘ja’ tegen homohuwelijk

Ecuador heeft het homohuwelijk goedgekeurd. Wij zijn trots dat we hieraan hebben bijgedragen met een project dat mogelijk is gemaakt door donateurs in Nederland.

Hivos-medewerker geëerd als belangrijke LHBTI-activist

Wij zijn trots! Onze collega Monica Tabengwa is geëerd voor haar jarenlange inzet voor de LHBTI-beweging in Afrika. Voor Hivos werkt zij nu aan gelijkheid en inclusiviteit in vijf grote Afrikaanse steden.

Vrouwen leiden wereldwijd de groene revolutie

Wij hebben 4153 vrouwen geholpen bij het opstarten van een bedrijf in groene energieoplossingen. Hilaria is één van hen.

Hivos wint prijs in Bolivia

Voor het bestrijden van ongelijkheid wint Hivos een prijs in Bolivia. Wij helpen meer dan 90 transgenders met het krijgen een nieuwe identiteit.

Mensenrechtenactivisten in Honduras beschermd

Dankzij ons werden 259 waarschuwingen verstuurd om bedreigde activisten te beschermen.

Vrouwen in de politiek

100 vrouwen zijn mede dankzij onze hulp gekozen in een besluitvormende functie.

63.000 kinderen naar school

In de afgelopen zes jaar zijn we erin geslaagd 63.000 kinderen naar school te krijgen

Beschermen van de Amazone

Verkenningsvluchten van Hivos en Greenpeace hebben nieuw bewijs opgeleverd voor de moedwillige vernietiging van de Amazone.

Gelijke rechten in de Caraïben

Homoseksualiteit is niet langer strafbaar in Trinidad en Tobago en rechters in Guyana schaffen het verbod op crossdressing af.

Hivos-partners winnen EU-prijs

Twee journalistieke collectieven uit Guatemala winnen een EU-aanmoedigingsprijs voor hun bijdrage aan democratische innovatie.

Overwinning voor homo’s in India

Het verbod op ‘homoseks’ in India is eindelijk afgeschaft. Hivos was al vanaf de vroege jaren ’90 betrokken bij deze strijd.

Pride in Oost-Timor

LHBTI’s vieren diversiteit dankzij donateurs van Hivos

Graciela wint de Mensenrechtentulp voor haar moedige werk in Mexico

Wij zijn er trots op dat onze partner Graciela Pérez Rodriguez de prestigieuze Mensenrechtentulp heeft gewonnen. Met gevaar voor eigen leven helpt zij families bij het zoeken naar vermiste familieleden in Mexico.