Hivos - People Unlimited website

Header image
Header image
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kunstenaar en activist Sioejeng Tsao ontwierp een longsleeve

Sioejeng Tsao

Kunstenaar en activist Sioejeng Tsao ontwierp een prachtige longsleeve om aandacht te vragen voor klimaatrechtvaardigheid.

“Er wordt alleen geproduceerd wat er besteld is. Met dit proces maar vooral ook met mijn ontwerp wil ik mensen aan het denken zetten over duurzaamheid en de klimaatcrisis. Voor mij is rechtvaardigheid daar onlosmakelijk aan verbonden. Mensen van kleur en mensen uit lagere sociale klassen zijn als eerste de dupe van de gevolgen van klimaatverandering. Zij hebben vaak niet de privileges om verder te kijken en andere of duurzamere keuzes te maken. Met mijn werk wil ik dat zichtbaar maken.”

De opbrengsten van de verkochte shirts heeft Sioejeng gedoneerd aan Hivos. Ons programma Voices for Just Climate Action richt zich op eerlijker klimaatbeleid. Kwetsbare en gemarginaliseerde groepen die de gevolgen van klimaatverandering nu al ondervinden, moeten betrokken worden bij oplossingen. Juist omdat zij de minste middelen hebben om zich aan te passen of te beschermen, is het belangrijk dat zij gehoord worden en stem krijgen in het debat.